Max Linus Ströbaek



Jag älskar dig!

PUSS&KRAM


Söndag

Idag har jag varit på spa på Tylöhus. Sånt borde man unna sig oftare! Efter några timmar där så åkte jag och Malin en sväng till Eurostop. Vid sex tiden var vi hos mormor och åt supergod trerätters middag. Nu håller jag på att sortera bland mina kläder med hopp om att kunna flytta snart. Man måste ju förbereda sig lite ;)



PUSS&KRAM

Vilken perfekt dag!

I morse vaknade jag till lite smått bakis hemma hos Max. Jag gick ner till Elin (som fick sova på soffan :P) och vi började förbereda oss in för den stora måltiden. Vi hade nämligen planerat in en brunch på Scandic hotell med Linn. Vi krängde i oss mat i mängder. Åh herregud vad med mat vi åt och så j*vla gott det va. Efter 1 ½ timmes ätande fick jag ett ryck och fick med mig tjejerna till Gekås. På vägen hämtade vi upp lilla Elise i Fösakull. Jag äslkar spontana små turer. En riktigt mysig och kul dag med tjejerna blev det. Nu ska jag snart springa hem till min pojkvän för att laga mat och kolla på en massa film. I morgon ska jag på Spa på Hotell Tylösand med mamma och pappa. Det ska bli riktigt mys :)
Vilken toppen helg!




PUSS&KRAM


Fredagen den 26 mars









PUSS&KRAM

Let´s party!

PUSS&KRAM

Yey!

Nu har jag varit hemma en vecka. Tiden går fort men än så länge är det riktigt skönt.



Fast det här är ju inte heller helt fel ;P

PUSS&KRAM

Kolla vilken fin vän jag har!



Love you ♥

PUSS&KRAM


Du är min & jag älskar dig!




PUSS&KRAM

Jetlag?

Ohja, i mängder!

Men vi kanske ska börja med Home Sweet Home istället.. För hur kul det än är att vara ute och resa och framförallt med världen bästa Elin så är hemma alltid en trygghet, och den tryggheten tycker jag om. Borta bra men hemma bäst!

Min jetlag är hemsk. I morse vaknade jag klockan 4. Halv 5 väckte jag Max, stackarn! Vid halv 7 gick vi till gymet och tränade. Så tidigt på morgonen, vad har hänt? Jag hoppas att jag kommer in i den svenska tiden fort!!!

Det är så kul att vara hemma och träffa alla man saknat. Max, Malin och Alex kom och hämtade mig på tågstationen igår. Min Max-älskling, gud vad jag har saknat honom! Nu kommer jag inte släppa honom ur taget på ett bra tag. Min Molly-älskling som stod i fönstret och väntade igår när jag kom hem. Gosälsklingpälskling. Det första hon gjorde med sin leksak va att bita sönder den. En liten panda. Busmolle!
Min lille Boyka har blivit så stor och fin. Han har världens finaste päls. Haha. Busig som tusan men fortfarande gosig:)

När Max åkte till skolan i morse efter träningen åkte jag hem och fixade till mig lite för en shoppingrunda på stan. Tänk att man kan uppskatta riktigt affärer så mycket som jag gjort idag. Slippa allt tjat och pris från hånga asiater. Haha. Efter min shoppingrunda åkte jag till Sture, mötte upp Max, och träffade Anna och kollade på en teater de satt upp :) Den var riktigt bra, men det bästa var ju att träffa Anna-snutten :)

Nu ska jag snart äta Tacos och blåbärspaj med la familja och mormor. Sen kommer Max och sover hos mig :)

Men jag må säga att jag saknar min lilla resepingla Elin Pingxian Larsson. Snart Miami ;)
I love you! ♥

Bilder kommer inom kort ;)
PUSS&KRAM

Sonderstekt!

Nu ar sista soldagen avklarad och jag kan tala om att jag kanner mig rejalt sonderstekt. Brand, brand, brand! Solfrossan smyger sig sakta men saker pa. Det roda har ju allt nagra dagar pa sig att forsvinna. Haha. Pa Koh Samet hander det fortfarande inte mycket. Jag ar riktigt hungrig pa mat. Lite fried rice med en massa massa soya skulle inte sitta helt fel nu. Nej nu blev jag torstig med. Varfor tog jag inte med mig min Ice Tea, peach!? Kanske bud pa att ga och hamta den eller springa over till seven eleven. Ne jag kallar pa Elin nu. Hon verkar ocksa hungrig :p

Bangkok i morgon :) SHOPPING!!!

PUSS&KRAM

Oro i Bangkok

Svenskar varnas för tumult i Bangkok i helgen – svenska Sara berättar om oron

Beväpnade vakter i bostadshusen och nya säkerhetslagar.

Bangkok rustar för det värsta inför helgens massdemonstrationer.

– Mina thailändska vänner flyr staden, säger svenska Sara Malmström.

Och oron är inte obefogad. Demonstranter från hela landet förväntas strömma in till Bangkok till helgen 13-14 mars. Polisen planerar att skapa en järnring runt staden, med avspärrningar och tungt beväpnade poliser i gatkorsningar och längs infartsvägarna, enligt Bangkok Post.

- Det är poliskontroller överallt som jag inte sett tidigare och min taxi blev stoppad av polisen i helgen. Det har aldrig hänt tidigare, säger Sara Malmström som bor i centrala Bangkok.

Som turist kan det vara klokt att inte bära röda eller gula kläder i Bangkok just nu. Färgerna representerar nämligen de olika politiska lägren.

Blodiga upplopp

Tidigare har demonstrationer i Bangkok har urartat till blodiga upplopp.

– Mitt hus har rustat upp med beväpnade vakter och många av mina thailändska vänner flyr staden, säger svenska Sara Malmström. Min granne kommer att resa bort med hela sin familj och en jobbarkompis sticker till Hua Hin. Själv tänker jag inte ta risken och stanna. Jag åker till Koh Samet.

Man uppskattar att problemen kan pågå i en vecka och myndigheterna har infört en särskild "säkerhetslagstiftning" som gör det lättare för polisen att ingripa om demonstrationerna urartar till upplopp.

Skydd för turister

De thailändska myndigheterna har gjort allt för att inte skrämma bort turisterna. Bland annat lockar man med ett försäkringsbelopp på max 70 000 kronor till de turister som skadas i samband med upplopp och våldsamheter.

Läget i Thailand har varit instabilt ända sedan militären 2006 störtade den dåvarande premiärministern Thaksin Shinawatra.

Sedan Thailands domstol i för en tid sedan beslöt att konfiskera ett mångmiljardbelopp av Shinawatras har oroligheterna eskalerat.

Ambassaden varnar svenskar

Sveriges ambassad varnar för att svenskar som tänkt ta sig till eller från Bangkoks flygplats kan få problem.

Oavsett om demonstrationerna blir våldsamma eller ej så blir sannolikt trafiksituationen i hela Bangkok extremt besvärlig

Mulig Muligare Muligaste Thailand!

Slang dig i vaggen Koh Samet!

Solen skiner inte sa som det borde. On ar liten och dod. Vi som skulle steka. Vad hande? Vita kommer vi hem. Har finns inget att gora. Vi ater mest och klagar forstass. Inom loppet av 3 dagar har vi skickat tillbaka x-antal matratter, shakar och notor som blivit fel. Vi har blivit elaka! Alla dessa trevliga Thailandare, vart finns dom? Har alla flyttat till Sverige? Penga galna ar vad dom ar. Ingen servicve. Dyrt ar har ocksa. Lange leve Kambodja!

PUSS&KRAM

Aventyr i Laos

Efter att ha traffat vara nyfunna vanner Tim och Chris gor vi allt for att inte forlora dem. Da vi aven har traffat det kanadensiska paret Katrin och Max ar vi ett sammansvetsat gang. Vi handlar helt enkelt utan att tanka oss for och vips hade vi betalat 25US dolla vardera for att paddla kajak en hel dag pa Mekongfloden! Nar vi gatt for att packa vara grejer tanker vi "vad har vi gett oss in pa?!" Lyckligtvis visar sig dagen bli en av de absoluta hojdpunkterna pa resan. Vi kampade och slet i flera timmar vilket resulterade i extrem traningsvark idag. Vi fick se mycket av Laos pa denna tripp, bland annat sydostasiens storsta vattenfall.

Idag aker vi till Thailand :)

PUSS&KRAM


Att ga pa grund!

Inget gar som vi planerat!

Den sjatte mars 2010 04.00 ringer den hemska signalen pa mobilen som signalerar dags for uppstigning. Vi ska aka till Laos. Bussen skulle hamtas oss 04.30 men sjalvklart var detta abake forsenat en timme som vi hade kunnat sova i vara extrema skona sangar. 05.30 kommer en liten skapbil och skjutsar ivag oss till ett upprustningsprojekt till buss. Nagot som kandes "lite skont" var att vi atminstone inte skulle frysa da den skrangliga bussen saknade aircon. Att aka buss i 40 gaders varme utan aircon ar en mardrom. Att dessutom gora detta i 15 timmar ar inte klotkt. For forsta gangen i vara liv har vi fatt kanna hur rumpsvett luktar. Vare gang vi reste oss sipprade svetten ner fran laren och over vaderna. Ansiktet var standigt blott och det sved i ogonen av svetten som rann. Haret var dyngsurt och vi sag ut som, kande oss som och luktade som blot disktrasa. Flera ganger under farden ser vi livet passera revy i en bussolycka. Ett flertal ganger holl vi pa att hamna i diket. Efter nagra timmar pa bussen far vi reda pa att det inte ar sakert att vi kan ordna visum vid gransen till Laos (som vi fatt veta). Flera skrackhistorier om folk som fatt vanda vid gransen for att de blivit nekade intrade florerar i bussen. Manga har vanner som fatt aka den hemska vagen tillbaka till Kambodja for att skaffa visum och sedan gora ett nytt forsok att komma till Laos. De tva svettiga blondinerna har antligen fatt turen pa sin sida och kan passera gransen till fots utan nagra problem med visum. En halvtimme efter att vi passerat gransen far vi hoppa in i en liten minibuss som ska ta oss till en bat som i sin tur tar oss till on Don Det. Nar vi val kommer fram till batstaionen far Johanna lite angest for hon ser pa Elin att detta ar inte hennes grej. Laos ar fattigt. Mycket fattigt. Som Elin uttrycker det "Laos ar en Afrikalockalike". Sandrod mark, sjuka hons, magra kor, bruna trahyddor och sma smustiga barn overallt. Inte blir det battre nar vi far se den lilla baten som ska ta oss till Don Det. En ranlig trabat. 15 pers med stora bagage trycktes ihop. Nar vi kom ivag var det kolsvart ute. Efter tio minuter hander nagot som absolut inte far handa. Batjaveln gar pa grund! Forst tror folk att vatten lacker in och alla far panik. Var packning! Men som tur var var detta falskt alarm. Vi har "bara" kort pa en jattesten. Folk borjar kla av sig byxor och skor, for att sedan hoppa i Mekongfloden och putta undan baten fran stenen. Nar val Johanna borjar kla av sig far Elin panik och tanker:
1. For helvete Johanna, hoppa inte i vattnet, du kommer do!
2. Jag kommer fa simma i land med packning.
3. Jag aker hem!

Alla kampar for liv eller dod utom Elin som hystersikt satt och grat i baten. Nar folk borjar bli bitna i fotterna av nagot vi inte vet vad far aven Johanna lite panik. Efter en halvtimmes kampande kommer en annan bat forbi och raddningen ar har. Elin hoppar i den nya baten med all packning och tva fransyskor. Paniken blev varre nar Elin insag att Johanna fortfarande kampar med att fa loss den andra baten och att Elin var pa vag i land, ska hon overleva denna mardrom i Mekongfloden?! Det var Elins standiga tanke.

Nar alla var trygga pa land hade vi fatt tva nya riktiga vanner, Chris och Tim. Nagot bra med denna hemska fard i alla fall :) Tillsammans gick vi for att hitta boende och sedan fa i oss en bit mat.

Efter Kinaincidenten "lost in China" trodde vi inte att nagot kunde bli varre, men ack sa fel vi hade.

PUSS&KRAM



Hur du slar maxpoang i Yatzy!

Maxpoang: 380

Ettor: Luta handen 110 grader sydvast och rulla tarningarna ur handen fran vaster.
Tvaor: Hoj handen 8 grader, vrid handen nordost och rulla forsiktigt ut handflatan, slapp taget om tarningarna.
Treor: Vinkla handen 32 grader nordost mot ekvatorn i syd och slapp tarningarna med en kraft.
Fyror: Med vanster hand slungar du tarningarna upp i en hojd pa 41 cm, slapp tarningarna i hojd med bordet och lat handen glida med vinden 41 cm tillbaka.
Femmor: Skaka med kraft tarningarna 14 ganger. Lat kroppen folja rytmen. Slapp taget och lat dem glida.
Sexor: Hoppa pa vanster ben, slut dina ogon och gal som en hona. Fran din staende punkt slapper du tarningarna i din mjukt knytna hand.

1 par: Rulla tarningarna i ena handen 3 varv, och med en sansad kraft slapp taget.
2 par: Rulla tarningarna i bada handerna 3 varv, och med en sansad kraft slapp taget.
Tretal: Boj dig fram i 5 graders lutning over bordet. Rulla tarningarna i ena handen och slapp lost taget.
Fyrtal: Boj dig fram i 5 graders lutning over bordet. Rulla tarningarna i bada handerna och slapp lost taget.
Liten Straigth: Sitt pa huk och sla ett 66 graders nordvast kast med hard hand.
Stor Straigth: Sitt pa huk och sla ett 66 graders nordvast kast med mjuk hand.
Kak: Bit tag i overlappen, koncentrera dig nog. Fokusen ligger hos dig. Sla en mjuk 55:a fran vanster.
Chans: Gor din favorit med kansla.
Yatzy: Med ett rejalt knutnavstag tar du tag i tarningarna. Hoj din knutna nave 18 cm. Oppna upp handen och lat tarningarna falla bumbs ner pa bordet.




Vi hoppas ni foljer vara rad.
Nu ska vi nog allt ta oss ett parti ;)
PUSS&KRAM

Giftiga kex

Inatt akte vi som jag tidigare berattat tio timmar buss. Under denna bussresa blev vi lite sugna pa nagot att knapra pa. Detta resulterar att vi vid ett stopp pa vagen inhandlar kex, som utger sig for att vara citronkex. Val tillbaka pa bussen upptacker vi vid en narmare titt att detta ar inte citronkex. Men asch tanker vi, det ar ju kex liksom. Vi oppnar forpackningen och ut kommer den varsta tankbara lukten! Det stinker varre an kattbajs! Men for att utmana odet smakar vi anda ett varsitt kex. Det skulle vi inte ha gjort. Aven om nu ingen av faktiskt har atit kattbajs, ar vi helt overtygade om att detta smakar varre. Det var fruktansvart! Jag har aldrig atit nagot sa ackligt i hela mitt liv, inte Johanna heller. For att forsoka komma over den hemska incidenten lagger vi kexen under bussatet. Tror ni det hjalper?! Vi holl seriost pa att do av odoren. Efter tio minuter ger vi upp och ger dem till busschaufforen. Daligt beslut. Vi sitter namligen precis bakom honom. Sa nar denna sitter och knaprar pa kexen sprider sig odoren desto mer. Det var hemskt. Men nu ar vi framme och vi har overlevt:)

Johanna: Jag maste tillagga! Kexen smakade soltorkat snor!

PUSS&KRAM

Giftiga djur

Elin har. For att svara pa Saras tidigare kommentar om jag flippat pa farliga djur, ja det har jag. Det hela borjade med kackelackorna pa vart klaustrofobiskt lilla hostelrum i Hong Kong. Sedan var det ormen vid poolen i Vietnam. For att inte tala om de x antal rattor och x antal odlor vi sett. De flesta av odlorna vi sett har bott i rummet vi sovit i. Spindeln i johannas sang pa rummet i Phnom Penh gjorde att jag sov med ogonen oppna i tva dygn. Spindlarna i badrummet i Sihanoukville vid kusten i Kambodja var inte heller jattetrevliga att duscha med. Fladdermossen pa Tuol Sleng ar jag overtygad om bar pa rabies. Johanna envisas med att saga till mig djuren inte ar giftiga. Nonsens! Vi ar i Asien! I Kambodja! Har ar det ena djuret giftigare an det andra! Dessutom ar sjukvarden i Kambodja inte sarskilt bra. Fick veta av tva svenska killar att har finns ganska manga minor kvar sen kriget (vilket krig fortaljer inte historien). Sa ja, jag haller ogonen oppna. Haha:)
Men med eller utan denna breda fauna av giftiga djur trivs vi utmarkt, Kambodja ar underbart! Har ar supervarmt och soligt. Maten jattegod. Folket trevligt och otroligt hjalpsamt. Stranden fantastisk. Vattnet det varmaste, och klaraste vi badat i. Imorse vid sextiden kom vi till Siem Reep. Har ska vi spana in templen i Ankor Wat bade ikvall vid solnedgangen och imorgon tidigt vid soluppgangen som sags vara mycket vacker. 

PUSS&KRAM
 

Kambodja

ar underbart!

PUSS&KRAM

RSS 2.0