Nu aker vi vidare till Kambodja.

Nu sitter vi och vantar pa vart hotell i Saigon pa taxin som ska ta oss till flygplatsen. Idag flyger vi till Phnom Phen. Ska bli kul att aka vidare :)

Igar var vi i dem breomda krigstunnlarna har i Saigon. Jag sager bara overskattat. Jag hade inte sa stora forvantningar alls, men blev anda riktigt besviken. Sa kan det ga.

Pratade precis med min alskling i telefon. Ah, vad jag saknar honom! 3 veckor kvar sen ska jag pussa och krama sonder honom!

Efter Kambodja sticker vi till Laos. Jag uppdaterar er om det nu. Man vet aldrig nar man far tag pa en dator nasta gang. Haha!

PUSS&KRAM

Sovbuss mot Saigon

I natt aker jag och Elin sovbuss till Saigon i 12 timmar. Dar ska vi besoka de beromda krigstunnlarna. Efter det bar det av till Kambodja :)

PUSS&KRAM

Saker som gatt fel

Jag och Johanna ska nu gora nagot som vi ar riktigt bra pa. Att lista. Det ska bli en lista med saker som gatt fel infor och pa resan. Vid nagra tillfallen har det kannts som att odet inte riktigt tycker att vi ska gora denna resa.

1. Vara flybiljetter kopta hos Upptacktsresor visar sig vara "ogiltiga" och vi maste kopa nya flygbiljetter. 

2. Istallet for att komma till den vietnamesiska gransen som vi fatt veta heter Pinxiang, hamnar vi mitt ute i gigantiska (icke engelsktalande) Kina. For att gora historien kort. Snala backpackers som vi ar ville vi aka tag till Vietnam fran Hong Kong. Att aka tag tycker vi var mycket mer "backpackeraktigt" an att flyga. Om vi ska vara helt arliga handlade dock mest om priset. I alla fall far vi kopt biljetter till Pinxiang och innan dess att vi stiger pa detta tag har vi vantat cirka sex timmar pa tagstationen. Det var ju verkligen kul. Manga parti kort och manga tarningar rullades. Efter ca en timme pa detta tag gar jag pa toaletten (tacka var lyckoangel for det) och borjar prata med en kille for att se om han kan engelska. Det kunde namligen inte en kotte i var sovvagn (notera sovvagn, skulle aka nattag i cirka atta timmar). Jag berattar vart vi ar pa vag och undrar om han har passerat den vietnamesiska gransen nagon gang. Tanken var namligen att vi skulle hoppas av i 'Pinxiang", for att till fots passera gransen och darefter ta ett nyt tag vidare in i Vietnam. Killen jag pratar med ser ganska forskrackt ut och undrar om det ar ett skamt. Jag kanner hur fargen och varmen stiger i ansiktet. Killen foljer med mig till Johanna och vi plockar fram en karta. Han forklarar att detta taget defintivit inte gar mot Vietnam utan bara djupare, och langre in i Kina. Panik. Tagpersonal tillkallas och manga asiater kommer for att titta pa "idioterna pa vag till Vietnam". Det beslutas att vi maste hoppas av pa nasta station och aka tillbaka till Guangzhou (dar resan startade). Tva timmar till nasta station. Tva laaanga timmar. Val framme lovar denna snalla kille att prata med de icke engelsktalande personal pa stationen och forklara problemet. Det var namligen inte en engelsktalande manniska pa denna station. Inte en enda. Efter sex timmar av oro och radsla, med manga inslag av panik och tarar schasas vi pa ett tag tillbaka. Mardrommen som blev till verklighet. Darmed beslot vi oss for att kopa en dyr (men ack sa harlig) flygbiljett till Vietnam. Lovley. Ni far inte tro att vi ar dumma. Det finns tva stallen i Kina som heter Pinxiang och ni kan ju rakna ut resten. Mannen i biljettluckan visste tydligen inte det och anda forklarade vi tydligt att vi skulle till vietnamesiska gransen.

3. Koper en mycket billig bussbiljett av en kille som arbetar pa ett vad vi tror ar, travel agency. Nar bussen ska komma och hamta oss, och ytterligare en timme efter det annu inte har gjort, gav vi nastan upp. Lurade. Igen. Tack vare personal pa hotellet som ringde dit den lilla snorungen (han hade ju faktiskt ett visitkort) och han var dar pa under minuten. Efter en rejal utskallningen fixar killen taxi till en annan buss som tog oss till Nha Trang.

Av detta har vi lart oss att boka alla kommande bussar och tag fran hotellet "they know how to deal with this people" som damen pa det hjalpsamma hotellet sa.

PUSS&KRAM



Mjallfallet och Fjallblasan

Da var det dags att uppdatera (Elin som har aran att skriva idag). Idag har vi varit pa battur hela dagen. Den bjod pa diverse aktiviteter, somliga battre an andra. En av dessa var "floating bar". Detta kan ju lata helt underbart och haftigt. Det var det inte. Efter en lunch pa baten slanger sig guiderna i vattnet, med rodvinsflaskor och sma plastmuggar i hogsta hugg. Darefter slanger sig galna vietnameser, kineser och andra asiater (mannen var i tydlig majoritet) i vattnet efter att rekordsnabbt slangt av sig kladerna. Efter skrattanfall och utbristande i stil med "johanna hur hamnade vi har?!" eller "shit hamta kameran" bestammer vi oss for att vi absolut maste hoppa i och delta. Vinet (om man nu kan kalla det for vin) smakade apa men det var skont att bada :) Vi fick ocksa chansen att snorkla i "exklusiva korallrev" (i alla fall om man laste broschyren innantill). Nagra "exklusiva korallrev" fick vi inte uppleva. Daremot en strand med mycket sten, och inte en fisk i syne. Men vi hade roligt och det var kul med utflykt.

For att lyxa till det lite idag unnande vi oss en underbar massage och fotpeeling. Himmelskt skulle man kunna uttrycka det! Men det basta av allt, det var nog anda priset. 70 kr for bade massage och fotpeeling. Vi kanner oss som nya manniskor! :)

Imorgon ska vi ater igen agna oss at det som vi gor bast, namligen att steka pa stranden. Sen ska vi ga ut och spana in utelivet. Vi har inte gjort det annu. Men till vart forsvar kan vi saga att i Kina var det inte ens aktuellet. I Mui ne som vi var i forst har i Vietnam fanns det inget uteliv savitt vi kunde se. Och nu ar vi har, dags att prova. Pa onsdag natt rullar sovbussen mot Saigon. Det blir 16 timmar i buss. Hoppas de har "aircon" som johanna kallar det. Pa torsdag ska vi ner och snoka i tunnlarna fran kriget. Intressant. Pa fredag flyger vi till Kambodja. Sa nu vet ni var ni har oss. For er som inte hajat det annu har vi ca 35grader och kyla har vi glomt bort vad det innebar.

Nu ska vi fordriva kvallen som vi gjort manga andra kvallar. Med nagra parti kort och yatzy. :)

PUSS&KRAM

10 manader med karlek!

Saknaden av dig har nere ar obeskrivlig.
Jag alskar dig av hela mitt hjarta ♥

PUSS&KRAM
Din


Nah Trang

Vi steker!
PUSS&KRAM

Vietnam

Efter manga om och men (och da menar jag verkligen manga) sa kom vi fram till Vietnam. Lite smidigare och snabbare an vad vi forvantat oss men efter mer an ett dygn som mardrom sa var vi allt varda flygbiljetten pa 3500 kr, men sved gjorde det. But Hey!, We are alive!

Vietnam ar awesome. Blasigt pa standen sa vi har hyrt in oss pa lyxhotellets pool som ligger brevid vart lilla billiga. Det ar 35 grader varm och underbartskont!

I morgon aker vi vidare i Vietnam och den 26 aker vi till Kambodja :)

PUSS&KRAM

blot hund

Hong kong!

Befinner oss alltsa i shoppingmeckat Hong Kong. Att det ar ett shoppingmecka marks pa vara betydligt tyngre och nu mera utbuktande ryggsackar. Har nedan ska vi nu gora nagot som vi tycker valdigt mycket om: listor!

Onodigaste kopen man kan gora som backpacker:

Tva tjocka, tunga jackor
Omtalig hushallspappershallare i tra
Otympliga smyckesskrin (i porslin)/ smyckeshallare, tre st
Kattoron a la Disneyland
Brackliga atpinnar, tva forp
Portmonarer i alla dess former, 11 st
Rosa mobilfatolj
Att handla pa H&M for 500kr
Ful kinesisk krigsmossa
Gympaskor, 3 par i en liten ryggsack
Klader i overflod

Vara vanligaste fraser:

Can you give me a better price?
Some discount?
Akta en indier
Oh no no (nar jobbiga forsaljare ar for pa)
Nej shit, ar toalettpappret redan slut?
Det loser sig, jag ar duktig pa att packa, vi far kopa en till vaska
Vi koper det vi vill ha, pengar kommer vi alltid att tjana mer av
Jag bryr mig inte om vad det kostar idag (battre att angra ett kop an tvartom)
Fy vad har stinker

Sa vet du att du ar en backpacker:

Du har haft samma klader pa dig i tio dagar (med undantag av trosor)
Du luktar standigt svett eller av nagon annan acklig odor
Du tycker det ar for dyrt att kopa dricka till maten pa restaurang (du tar hellre med dig egen)
Kanslan av att alltid vara smutsig forfoljer dig
Du tycker att rummet ar helt ok sa lange det finns toalettpapper och handfat
Du tar med dig din egen plastkasse till affaren
Du vet inte langre hur nytvattat luktar
Denna standiga hunger (i brist pa billig mat)
Det finns inget grovt brod att tillhandahalla
Du anvander standigt uttrycket; manga backar sma blir till en stor a

MEN TROTS ALLT DETTA SA TRIVS VI FRUKTANSVART BRA!

PUSS&KRAM
Johanna & Elin

Kina

Nu ar Peking avklarat.
Kinesiska muren var det haftigaste jag sett tror jag. Forbjudna staden var med maktigt men inte som muren. Vi har hunnit med mycket pa kort tid. I Peking ar det sa himla billigt. Vi har redan fyllt vara nastintill tomma ryggsackar, men det ar val bara till att kopa extra vaskor. Staden ar sjuktcool och sa himla stor. Avgaserna ligger verkligen tackta over staden men anda ar det sa rent pa gatorna.

I dag kom vi till Hong Kong efter en hemsk flygresa med turbulens i 3,5 timmar. Jag hatar att flyga. Men efter manga om och men kom vi fran till Hong Kong och att hitta ett boende trodde vi skulle vara enkelt. Det hade det nog varit ocksa om inte alla indier hade varit sa fruktansvart tjatiga och ackliga. Allt ar byggt pa hojden har sa i husen ar det hundramiljoner ganger med lagenheter och olika hostels. Ett tag kandes det som om vi aldrig mer skulle komma hem, for vi var sa langt in i en byggnad. Efter att vara ryggar var helt slut sa fragade vi tva engelskman om hjalp, sa de hjalpte till att hitta ett nagorlunda bra boende for en relativ peng. Det ar nog det minsta rummet jag sett. I morgon har vi planerat att aka till Disneyland. Det ser jag verkligen fram emot. I nagra dagar ska vi sedan upptacka staden innan vi aker vidare pa nya aventyr. Vart har vi annu inte bestamt.

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!
PUSS&KRAM

Hejdå Sverige!

Hej Peking!



Nu sticker vi ut på äventyr i Asien.
2/2 - 17/- 2010
PUSS&KRAM


RSS 2.0