Huancayo

Hellu!
I förrgår kom vi till Huancayo efter en hemsk men fin bussresa genom Anderna på 7 timmar. Huancayo är en riktigt mysig stad. Här känner man mer av Peru-känslan eftersom att här är fattigare än Miraflores (området vi bodde i Lima). Det sämsta med denna lilla stad är att det är kallt och klantiga Johanna glömde sin jacka i Lima. Bra jobbat! Vi bor på ett mysigt hostel som är hemma hos en peruansk familj. De är hur gulliga som helst.
.
Idag har vi gjort en av våra huvudpunkter på resan, träffat våra fadderbarn i deras barnby. Det va hur mysigt som heslt och alla var så trevliga och goa. Barnby låg en bit ut på landet i ett fattigt område. Barnbyn passade inte riktigt in i där. Allt var så grönt och fint, allt var välskött och de bodde i oedentliga hus. Inne på omrdådet ungefär 12 hus med en barnbymamma i varje hus och ungefär 7-10 barn i varje familj. Under de två timmarna vi var där lekte vi med barnen, hade frågestund och de visade oss runt. Barnen va så söööööööta. Det var faktiskt sorligt att lämna. Om vi har tur och hinner med kanske det blir en liten tripp dit igen :)
.
Efteråt satte vi oss i taxin glada och lite sorgsna. Vi åkte tillbaka in till Huancayo, fina fina Peru säger jag bara. Vilket land och vilken natur!!! Väl inne i Huancayo hoppade vi av vid katedralen, snokade runt lite. Efter en stund traskade vi till affären köpte lite bröd, ost och sallad och gick hem och åt. Här sitter vi nu på vårt rum, klockan är lite över åtta och vi är dödströtta. Vad hände där? En lördag liksom! Blir lätt så efter alla intryck man ska ta till åt sig.
Imorgon är det inkamarknad här i stan :)
.
PUSS&KRAM

Kommentarer
Postat av: Elin

Åh vad mycket spännande saker ni gör! :) Så himla mysigt det låter med alla barn! :) Saaaknar dig! <3

2012-03-23 @ 11:38:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0